EN CUSTOM FITTING LESSON

 

DU ÄR INTE som andra golfare. Därför ska du inte ha samma golfutrustning som andra golfare. Du ska naturligtvis ha dina klubbor och ditt set anpassat till just din fysik, din sving och ditt spel. Och det gäller oavsett vilken handicap du har. Här nedanför ser du hur vi gör det – en Custom Fitting Lesson!
 
Det finns inga genvägar!
 

EN CUSTOM FITTING LESSON utförs av din PGA-pro vid en driving range, så att ni får korrekt feedback genom att se hur bollarna flyger. Här finns all utrustning som krävs för att mäta allt som ska mätas och mängder med testklubbor. Men datorer och mätvärden ger aldrig svaret, de ger bara ingångsvärden. För det är din pro som gör de slutgiltiga bedömningarna, baserade på kunskap och lång erfarenhet. Så här arbetar vi inom PGAi fyra steg:

 

 
1. Vad vill du uppnå?
Du och din PGA -pro börjar med att prata igenom vad du vill med din golf – ökad längd, rakare slag, högre precision, lägre handicap, jämnare scorer, etc. Och om du vill prova ut enskilda klubbor, ett nytt järnset, närspelsklubbor eller hela setet. Det är viktigt att ni är överens om målet för att kunna göra en professionell anpassning av utrustningen.
 
  DOPPLERRADARN SER MER Den senaste typen av launch monitor använder avancerad dopplerradar som kan följa bollen hela vägen till den landar. Det ger högre precision i mätningarna och bättre information när din pro ska utvärdera olika klubbor.
 
2. Hur slår du? 
Först tittar din pro på vad du har i bagen idag, och sedan får du ställa dig till bollen så pron ser hur din stance är. Du blir uppmätt för att ge en utgångspunkt för skaftlängd. Sedan får du slå ett antal bollar så att pron ser din sving, svingspåret och hur du kommer till bollen. En launch monitor ger ytterligare information om klubbhastighet, bollhastighet, utgångsvinkel, spinn, carry, rull, m.m. Med färgmarkering på bollen eller tejp på sulan ser man om klubbornas lie behöver ändras, och med tejp på träffytan visas din träffbild efter ett antal slag.
 
3. Vad slår du bäst med? 
Med all denna information, i kombination med sin erfarenhet och blick för svingen, kan din pro välja ut ett antal testklubbor som har ungefär rätt specifikationer, dvs längd, klubbhuvud, lie, loft, vikt, skaft, flex, flexpunkt, grepp. Du får slå med dem, titta på bollbanan och tala om hur det känns. Din feedback ger, tillsammans med nya mätdata, svaret på hur dina klubbor ska vara uppbyggda för att ge dig de bästa förutsättningarna för att spela som du vill och få ännu roligare på golfbanan. Nästa fråga är set composition, dvs vilka klubbor du ska ha i bagen. Vilket är det längsta järn (eller snarare lägsta loft) du spelar säkert med? Ska du ha fairwaywoods? En eller flera utility clubs? Hur många wedgar ska du ha, och vilka loft? Det är mycket att prova och diskutera, men varje klubba i bagen ska ju kännas som en favoritklubba. Och när ni ändå är igång kan det vara en god idé att titta på din putter.
 
4. Är du nöjd? 
En riktig custom fitting ger mycket hög träffsäkerhet när det gäller dina klubbors specifikationer. Men det är alltid spelet på banan som gäller. Därför gör din pro en uppföljning när du har fått dina skräddarsydda klubbor och hunnit spela ett tag med dem. Dina intryck är viktiga, och det kanske behövs någon finjustering för att allt ska vara helt perfekt.  Din pro inte nöjd förrän du är nöjd.

 

Boka din Custom fitting :Anmälningsformulär

Den senaste typen av launch monitor använder avancerad dopplerradar som kan följa bollen hela vägen till den landar. Det ger högre precision i mätningarna och bättre information vid såväl custom fitting som instruktion.