Nybörjarkurs för juniorer 2020

Är du under 15 år och vill gå en nybörjarkurs och därmed skaffa dig ett grönt kort är denna kurs för dig.

Kursen är fem dagar och innefattar allt som en nybörjarkurs ska göra. Allt från teori till praktik i spelets samtliga delar. Pedagogiken samt materialet i kursen är anpassat för barn och kursen har varit uppskattad under flera års tid.

Ett grönt kort i tidig ålder öppnar många dörrar för trevliga stunder på golfbanan med hela familjen och kanske sår ett tidigt frö till en framtida spelkarriär. Efter avslutad kurs erbjuds varje junior ett erbjudande på medlemskap 

 

Datum: 27, 28 ,29, 30 juli.

Tid: 09.00 - 11.30 samtliga tillfällen.

Ålder: 7-15 år.

Kostnad: 1500:-

Deltagarantal:  1 st lediga platser!

Anmälan: Klicka här.

Praktisk info: Varje dag består av två pass. Mellan passen är det paus för fika. Fika eller mat kan köpas i vår restaurang eller  så tar ni med en matsäck. Kursen har varit väldigt uppskattad i flera års tid på grund ut av den barnvänliga pedagogik som råder men vi vill ändå komma med några tips för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Det är helt okej att föräldrar deltar och stöttar sina barn under hela kursen. För yngre juniorer kan det vara bra. Det finns en säkerhetsrisk med klubba och boll som vi instruktörer ständigt påminner om. Det har aldrig hänt en olycka under våra kurser.

Spelet golf är lika svårt som roligt. Det är faktiskt "bättre" snittresultat bland våra juniornybörjarkurser än under våra nybörjarkurser för seniorer. Målet för oss som arbetar med kursen är att golfkursen ska vara en fantastisk start på sommarlovet. Det innebär att miljön som råder på kursen ska vara positiv, stöttande och vänlig.

Vi går in med inställning att varje junior ska växa som människa genom att ständigt "klara av" uppgifter på kursen. För vissa juniorer kan det handla om att slå en driver hundrafemtio meter och för en annan junior kan det handla om att klara av att balansera två bollar på varandra under en fikapaus. Det är något vi är oerhört rädda om. Vi accepterar inte någon mobbing eller kränkande behandling, varken från barn eller föräldrar.

Vi vill  gärna att föräldrar är med under hela kursen. Ni får gärna låna klubbor av oss kostnadsfritt och prova att slå. Vi vill inte att några föräldrar ska instruera sina egna barn eller andras barn. Vi berättar för alla föräldrar som är där hur ni kan hjälpa era barn på bästa sätt.

Har ni frågor ska ni alltid ringa kursledaren. Det är viktigt att allt känns bra innan starten av kursen. Eleverna får givetvis låna klubbor. Har dom egna klubbor ska ta dom ta med dom.

Kursen innehåller en rolig avslutning där vi bjuder på en liten "clinic" med en av sundsvalls bättre spelare. Efter det sker utdelning av det gröna kortet.

En uppskattad kurs av både barn och föräldrar!