Vanliga frågor

Är det dyrt att börja spela golf? 

Att spela golf och bli medlem har förut varit kostsamt på vissa ställen i Sverige och det ryktet lever tyvärr kvar i samhället. På Öjestrand GC har ett attraktivt erbjudande skapats för att slå håll på den myten en gång för alla. Läs mer om det erbjudandet här.

Måste jag köpa klubbor innan jag börjar min nybörjarkurs?

Det är inget krav alls på att du ska ha någon som helst utrustning när du genomgår din nybörjarkurs. Du får låna klubbor under hela kursen som du sedan får köpa för ett förmånligt pris. Vill du inte köpa klubborna lämnar du bara tillbaka dom vid avslutad kurs. Helt kostnadsfritt.

Kan man bli "kuggad" och inte få det gröna kortet?

Alla som genomgår en nybörjarkurs på Öjestrand GC får garanterat sitt gröna kort. Deltar man aktivt på kursen och gör sitt bästa så räcker det.

Innehåller nybörjarkursen svåra prov och praktiska tester som man måste klara av?

Nybörjarkursen på Öjestrand GC innehåller såväl praktik som teori, allt i enlighet med Svenska golfförbundets riktlinjer. Det innebär inte att kursen innehåller svåra prov eller tester. Varje timme på nybörjarkursen är behaglig, rolig och givande.

Är det bara vuxna som kan få ett grönt kort?

Absolut inte. Barn och ungdomar är varmt välkommna i en ”senior”-nybörjarkurs och vi har haft flera familjer som tillsammans tagit grönt kort. Passar inte den varianten så finns det även nybörjarkurser direkt riktade till barn där pedagogiken är anpassad till barn och ungdomar. Den kursen kan du läsa mer om här

Hur många är det som går en nybörjarkurs samtidigt?

Det är vanligtvis mellan 8-10 personer som tillsammans genomgår en nybörjarkurs. Det är ett lagomt antal.

Hur betalar jag kursavgiften?

Det finns två sätt att betala kursavgiften. Antingen betalar man kursavgiften på plats ute på golfklubben med kort eller kontant. Det andra sättet är att betala via en faktura.

Jag har aldrig slagit förut, kan jag ändå gå kursen?

Absolut. Det är en nybörjarkurs och det krävs absolut inga förkunskaper. Det kan vara många  nybörjare som inte vet vilket håll dom ska spela åt. Det är inget ovanligt och det är något som alla får hjälp med tidigt under kursen.